Dům při renovaci získal zajímavou přístavbu - Novinky.cz

Dům při renovaci získal zajímavou přístavbu - Novinky.cz

Dům při renovaci získal zajímavou přístavbu - Novinky.cz

Dům při renovaci získal zajímavou přístavbu

Právě proměna a rozšíření přízemí představovaly hlavním bod prací na dvoupatrovém domě. Cílem bylo modernizovat a rozšířit kuchyni s jídelnou, které měly být propojeny do jednoho celku. Zároveň si majitelé vyžádali vytvoření menší, co nejútulnější místnosti. Architekti ji proto nechali v interiéru celou obložit dřevem.

Vznikl tak příjemný kout s velikým oknem směřujícím do zahrady a nabízející prostředí ke klidnému posezení, k přemýšlení, odpočinku, třeba i s knihou v ruce.

Prohlédněte si další zajímavé přístavby také zde:
Navštívili jsme dům, kde mají bazén v obývacím pokoji
Nůžkový dům získal cenu v prestižní soutěži za nákladově nejefektivnější proměnu
Pracovna se tyčí nad domem jako vraní hnízdo
Přístavba přidala domu nový prostor plný světla
Rekonstrukce změnila ranč z padesátých let v moderní domov

Samotný dům stojí na pozemku, který je o něco širší, než bývá zvykem. Vstupuje se do dvou částečně oddělených místností, jež jsou uspořádané za sebou. Vzniká tak velkorysá hala orientovaná do ulice, kde panuje spíše atmosféra veřejného, otevřeného prostoru.

Nová kuchyň s jídelnou tak měly nově v hlubší části domu vytvořit více intimní prostředí, jež bude navíc provázané se zahradou vzadu. Proto také na kuchyňskou zónu v exteriéru plynule navazuje terasa, kde je za hezkého počasí možné stolovat.

Dům při renovaci získal zajímavou přístavbu - Novinky.cz

Obzvláště hezky je zde v odpoledních hodinách, kdy sem svítí ze západu slunce. Kuchyň s terasou spojují 2,8 m vysoké skleněné skládací dveře.

Z exteriéru architekti přístavbu velmi přiblížili vzhledu původního domu, aby ovšem zachovali jasný kontrast mezi původním a novým, zvolili pro stavbu tmavé cihly.

V interiéru se naopak celková atmosféra velice změnila. Díky bohatému prosklení, a to i střechy přístavby, proniká do nitra domu spousta světla. Jídelna s kuchyní mají tak neobyčejně příjemný vzdušný charakter a v neposlední řadě i veselejší.

Nová čítárna je obložena dřevem, konkrétně olejovaným jasanem. Velké okno rámuje výhled do divočejší části zahrady. Kromě odpočinku nabízí i možnost pozorovat přírodu a zejména pak ptáky. Majitel je totiž – podobně jako mnoho Britů – nadšeným pozorovatelem ptáků.

Vybavení kuchyně si klienti zařizovali sami, dřevěný styl ovšem ponechali, skříňky jsou dýhované, v tomto případě bylo použito dřevo dubu. Dřevo pak architekti použili i jako proteplující kontrast k „chladnějším“ povrchům, jako je vysoce odolná keramická dlažba a kamenné pracovní plochy.

Zbytek domu je organizován velmi přehledně, v prvním patře je hlavní ložnice a s ní sousedící pracovna, naproti schodišti je první pokoj, nad nímž, o patro výš, je ještě druhý pokoj.

V prvním patře je koupelna s vanou, ve druhém patře se sprchovým koutem. V přízemí je toaleta.

Může se vám hodit na Seznamu:
AnketaJaké přístavby se vám více líbí?Takové, které ctí původní vzhled domu80 %Nevím, je mi to jedno8 %Takové, které dávají jasně najevo, kdy začíná něco nového12 %Celkemhlasovalo25čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Tagy: