Dům si navrhli sami. S obývací kuchyní pro rodinu potřebují pomoc

Dům si navrhli sami. S obývací kuchyní pro rodinu potřebují pomoc

Dům si navrhli sami. S obývací kuchyní pro rodinu potřebují pomoc

Pátá řada pořadu Bydlet jako…, kterou vysílá Česká televize, navazuje tematicky na předchozí série, ve kterých tvůrci sledují zařizování interiérů v nejrůznějších stylech. Tým designérů s herci Janou Strykovou a Romanem Zachem provázejí majitele bytu od fáze „to se mi líbí“ až k fázi „tady je mi dobře“.

Rodina potřebuje prostor! To si jednoho dne uvědomili Cyril se Zuzkou, kteří se definitivně rozhodli opustit svůj dosavadní malý byt a pořídit si vlastní dům.

16 fotografií

Protože jsou oba projektanti, svůj vysněný dům ve svahu s výhledem do krajiny si nechali postavit podle vlastního návrhu, ale interiéry by rádi přenechali osvědčenému designérovi. Obývací pokoj s kuchyní bude proto v jejich novém rodinném domě zařizovat návrhářka Petra Indruchová.

Manželům se líbí moderní design, který je nadčasový a je v neutrálních barvách. Materiál by měl být odolný a vydržet nejen řádění dětí, ale i živější večírky. Ideální by bylo dřevo, které bude s rodinou stárnout. Rodinný dům je rozestavěný, v místnostech je ovšem již položené podlahové topení a se zařizováním lze ihned začít.

Dům si navrhli sami. S obývací kuchyní pro rodinu potřebují pomoc

Petra Indruchová navrhla v rodinném domě centrální obytný prostor, kde bude rodina trávit nejvíc času, setkávat se s přáteli a děti si zde budou hrát i dělat úkoly. Prostor kuchyně a obývacího pokoje je velmi prosvětlený. Z obýváku je nádherný výhled do širokého okolí.

V kuchyni je ve výklenku až do stropu (sádrokartonového podhledu) umístěná bílá vysoká skříňka s vestavěnou troubou a úložným prostorem, na ni navazuje digestoř s varnou deskou, pod kterou je několik praktických zásuvek a vše uzavírá velká lednička s mrazákem.

Naproti této sestavě stojí velkorysý ostrůvek, který je středem kuchyně. Součástí je pracovní plocha, dřez a snídaňový bar s posezením. Pracovní desky jsou z umělého kamene, zadní stěna niky je obložená malými černošedými obklady.

Na stropě nad ostrůvkem je kvůli akustice i estetice zavěšený dřevěný rošt, který pokračuje ve vedlejší společenské zóně a rozděluje ji na relaxační a jídelní. V dalších částech interiéru je na stropě pohledový beton. Takto industriálně ponechaný strop je nutné vyčistit, vybrousit a natřít nátěrem proti prašnosti.

V obývací zóně je mezi dvěma vstupy komín s integrovanými krbovými kamny, poblíž vznikl jídelní kout s velkým stolem a šesti pohodlnými židlemi. Klasické sezení k televizi nahradily čtyři samostatné moduly, které lze podle potřeby různě přesouvat, případně je složit do velké pohovky.

Oběma zónách vládne bílá a černá. Bílá je na všech zdech, na stropě a na kuchyňské lince. Černá se objevuje na světlech a doplňcích. Vše doplňuje krémověšedá velkoformátová dlažba na podlaze, závěsech a na dalších textiliích. Rodina je z výsledku nadšená. Vše je odolné a nadčasové, tak jak si manželé přáli. Největší radost jim udělala kuchyňská linka.

Tagy: